»Zákonitosti a etický světonázor«

O stěžejních přírodních zákonech oživujících a udržujících hvězdné nebe nad námi i mravní zákon v nás"; o dokonalém řádu stvoření, jehož nerespektování vyvolává zákonité vyrovnávající dění./ Faustovské hledání jednoty přírodních a ‚duchovních‘ věd./ Stranicko-konfesijní stádnost versus osobní odpovědnost./ O mravním karcinomu v kultu dogmatického křesťanství, které teorií o smírčí oběti ‚posvěcuje‘ brutální vraždu na Golgatě - glorifikuje tak, stejně jako tehdejší nařízení židovské velerady, zásadní přestoupení „Desateraa znevažuje modlitbu „Otče náš", představující jádro Ježíšova učení.

Pylové analýzy

Kriminalista a odborník na pylovou problematiku zjistil, že se na pohřebním rouchu nalézá nejen pyl z květů rostlin z Francie, nýbrž i takový, jenž je původem z Turecka a obzvláště pak pouze z oblasti Jeruzaléma. Některé z pylů posledně jmenovaných oblastí odborník doposud neznal a objevil je teprve během analýz. -

To jsou tedy - k informaci čtenáře - v hrubých obrysech výsledky výzkumů, které byly k dispozici do podzimu roku 1988. Kdo se s nimi chce blíže seznámit, toho mohu odkázat na knihu Iana Wilsona „Stopa Ježíšova" (Nakladatelství Herder). Z této knihy zřejmě vycházel i televizní dokument „Němý svědek". Obsahuje množství jednotlivostí a přesvědčujících úvah.

Zde se však máme dotknout onoho dramatického obratu, jímž výzkum pohřebního roucha v nedávné době prošel. Dal podnět následující úvaze.

07.09.2015 09:23:42
O svrchovaných zákonech udržujících "hvězdné nebe nad námi i mravní zákon v nás" a dokonalém řádu stvoření, jehož nerespektování vyvolává zákonité vyrovnávající účinky (v.t. Ve světle Pravdy - Poselství Grálu).
* Čerpáno nejen z archívů jako podnět pro samostatné zkoumání a vyvozování souvislostí *